Főételek

Rakott kelkáposzta

Készítette
Bodnárné Bartha Erika
 

Hozzávalók

 

1 kg
kelkáposzta
10 dkg
rizs
50 dkg
darált hús
45 dkg
Mizo tejföl 20%
5 dkg
Mizo vaj
2 db
vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt köménymag
ízlés szerint
olaj
ízlés szerint
ételízesítő por
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
2 db egész+2 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

 

A kelkáposztát leveleire szedjük, a torzsáját eltávolítjuk, és forró vízben sóval, köménymaggal és az egész fokhagymával megfőzzük. Leszűrjük.
A rizst kevés olajon kb. 2 perc alatt átsütjük, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük. Sózzuk, és ételízesítővel megfőzzük.
A megpucolt vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon jól megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és 2 gerezd zúzott fokhagymát teszünk bele.
A vajat kis kockákra vágva hőálló edénybe tesszük, majd elrendezzük rajta a lecsepegtetett kelkáposzta felét. Tejföllel megkenjük, majd elsimítjuk rajta a rizst. Elrendezzük rajta a darált húst, újra megkenjük tejföllel. A tetejére fektetjük a maradék kelkáposztát, újra megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőbe toljuk, és a tejföl pirulásáig sütjük.