Főételek

Rakott krumpli

Készítette
Zavaros Ivett
 

Hozzávalók

 

10 db
közepes krumpli
ízlés szerint
12 db
tojás
40 dkg
kolbász
3 gerezd
fokhagyma
1 nagy pohár (330g)
Mizo tejföl 20%
20 dkg
Mizo trappista sajt
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors

A sütőtálhoz

kb. 5dkg
Mizó vaj

Elkészítés

 

A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, 10 tojást keményre főzünk. Miután mindkettő kihűlt, megpucoljuk, felszeleteljük. A kolbászt is felkarikázzuk.
A sütőtálat kikenjük a vajjal, beleteszünk 1 sor főtt krumplit, rárakunk 1 sor kolbászt, a rétegezést tojással folytatjuk. Megkenjük a megpucolt, zúzott fokhagymával ízesített tejföllel, sózzuk, sajtot reszelünk rá. A rétegezést ebben a sorrendben addig folytatjuk, amíg az összes alapanyag el nem fogy. A tetejét vastagon megkenjük a 2 tojással kikevert tejföllel, rászórjuk a maradék reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
 
Tipp: Mizo füstölt sajttal is nagyon finom.