Főételek

Rakott tészta

Készítette
Bihari Péterné
 

Hozzávalók

4 fő részére 

a tésztához:

75 dkg
liszt
1 db
tojás
2dl
víz
ízlés szerint

a töltelékhez:

2 db
póréhagyma
2 gerezd
fokhagyma
egy kevés
olaj
60 dkg
darált pulykahús
2 db közepes
sárgarépa
20 dkg
zöldborsó
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
őrölt kurkuma
ízlés szerint
morzsolt tárkony
ízlés szerint
őrölt szerecsendió
ízlés szerint
őrölt pirospaprika

a tetejére:

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk. Nyújtófára tekerjük, hosszában elvágjuk, majd kb. 1/2 cm szélességű csíkokra daraboljuk. Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a húst, a kockákra vágott sárgarépát és a borsót, készre pároljuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával, tárkonnyal, szerecsendióval, pirospaprikával.
A tésztát 2 egyforma részre osztjuk. Hőálló tálba tesszük a felét, ráhalmozzuk a tölteléket, és befedjük a maradék tésztával. Rákenjük a tejfölt, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.