Desszertek

Rizskoch

Készítette
Kovácsné Terhes Gabriella
 

Hozzávalók

6 adaghoz 

A rizskoch-hoz

30 dkg
Rizs
1 l
Mizo tej 2,8%
1 csipet
5 db
tojás
2 teáskanál
vaníliás cukor
20 dkg
porcukor
10 dkg
Mizo teavaj

A tepsihez

szükség szerint
Mizo teavaj
szükség szerint
zsemlemorzsa

A tálaláshoz

ízlés szerint
sárgabarack- vagy eperlekvár

Elkészítés

 

A rizst a tejben a sóval ízesítve puhára főzzük, félretéve hűlni hagyjuk.
Közben a tojássárgáját kihabosítjuk a kétféle cukorral és a vajjal, majd a kihűlt rizsbe keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a rizsbe forgatjuk. A masszát vajjal kikent, zsemlemorzsával hintett tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágva , sárgabarack- vagy eperlekvárral tálaljuk.