Sós sütemények

Sajtos kosárka

Készítette
Zavaros Petra
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

25 dkg
Mizo vaj
30 dkg
liszt
1 kávéskanál
1 db
tojás

a töltelékhez:

30 dkg
Mizo trappista sajt (reszelve)
2 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
1 db
tojás
1 kávéskanál
sütőpor
1 púpozott evőkanál
liszt

Elkészítés

 

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót és a tojást, majd összegyúrjuk. Kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kibéleljük a kosárkaformákat.
A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, a kosárkákba töltjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
 
Tipp: készíthetjük úgy is, hogy a sajt felét füstölt trappista sajtra cseréljük.