Főételek

Sajtos palacsinta

Készítette
Pipicz Szilvia
 

Hozzávalók

2,5 dl-es bögrével mérve 

a tésztához:

2 db
tojás
1 teáskanál
1 teáskanál
cukor
2 bögre
Mizo tej (2,8%-os)
5 dkg
Mizo teavaj
1 bögre
liszt
1 csomag (12 g)
sütőpor
1 gerezd
fokhagyma
1 csomó
aprított petrezselyemzöld vagy kapor
20 dkg
Mizo trappista sajt

a sütéshez:

1 teáskanál
olaj

a töltelékhez:

Mizo tejföl (20%-os)
35 dkg
15 dkg
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

A tojást robotgéppel kihabosítjuk, beleszórjuk a sót, a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk a tejet és a már kihűlt olvasztott vajat. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és finoman a tojásos masszába keverjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, és beleforgatjuk a reszelt sajtot. Serpenyőben, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
Tejföllel és reszelt sajttal megtöltve, feltekerve tálaljuk.
 
Tipp: a tölteléket gazdagíthatjuk vékonyra szelt szalámival, de tetszés szerint megtölthető sajt- vagy májkrémmel is.