Előételek

Sajtos-sonkás-tejfölös muffin

Készítette
Kovács Adél
 

Hozzávalók

 

2 db
tojás
10 dkg
szoba-hőmérsékletű Mizo laktózmentes teavaj
2 dl
Mizo laktózmentes tejföl
1 dl
Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
25 dkg
liszt vagy zabpehelyliszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
1/2 kávéskanál
1 kávéskanál
őrölt fekete bors
10 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
10 dkg
HERZ sonka
10 dkg
füstölt kolbász

a tetejére:

Elkészítés

 

A tojást a vajjal, a tejföllel és a tejjel kikeverjük. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a sóval és a borssal, a tojásos masszához adjuk a reszelt sajttal, az apró kockákra vágott sonkával és kolbásszal együtt. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, és a masszával kb. 3/4-ig töltjük. A tetejüket meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített, 190 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd azon melegében tálaljuk.