
Sós sütemények
Somogyi sajt tekercs

Hozzávalók
1 evőkanál
cukor
5 dl
Mizo tej 2,8 (langyos)
5 dkg
friss élesztő
80dkg
liszt
1 dl
olaj
25 dkg
Mizo márkázott vaj
3 db
tojássárgája
ízlés szerint
só
1 db
tojássárgája
30 dkg
Mizo trappista sajt
Elkészítés
A cukrot feloldjuk a tejben, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Kelesztés nélkül 4 egyforma részre osztjuk. A töltelékhez habosra keverjük a vajat a tojássárgájával és sóval.
Az első tésztacipót kinyújtjuk, megkenjük a töltelék 1/4-ével, majd feltekerjük, mint a bejglit, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával és töltelékkel is. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejüket megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.