Sós sütemények

Somogyi sajt tekercs

Készítette
Héder István László
 

Hozzávalók

 

A tésztához

1 evőkanál
cukor
5 dl
Mizo tej 2,8 (langyos)
5 dkg
friss élesztő
80dkg
liszt
1 dl
olaj

A töltelékhez

25 dkg
Mizo márkázott vaj
3 db
tojássárgája
ízlés szerint

A tetejére

1 db
tojássárgája
30 dkg
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

A cukrot feloldjuk a tejben, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Kelesztés nélkül 4 egyforma részre osztjuk. A töltelékhez habosra keverjük a vajat a tojássárgájával és sóval.
Az első tésztacipót kinyújtjuk, megkenjük a töltelék 1/4-ével, majd feltekerjük, mint a bejglit, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával és töltelékkel is. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejüket megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.