Sós sütemények

Sonkás-sajtos háromszög

Készítette
Bánfi Andrea
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

1 teáskanál
cukor
2,5 dl
langyos Mizo tej (2,8%-os)
2,5 dkg
friss élesztő
40 dkg
liszt
1 teáskanál
1 dl
olaj

a töltelékhez:

1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 330 g)
2 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
sonka
ízlés szerint
kockázott bacon
ízlés szerint
lilahagyma
ízlés szerint
kukoricakonzerv
ízlés szerint
Mizo bácskai gyúrt sajt

a tetejére:

1 db
tojás
ízlés szerint
szezámmag

Elkészítés

 

A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Kb. 5 percig dagasztjuk, enyhén ragadós tésztát kell kapnunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tejfölt ízesítjük a zúzott fokhagymával, és a tésztára kenjük. Ráhalmozzuk a kockákra vágott sonkát, a bacont, az aprított hagymát, a kukoricát és a reszelt sajtot. A két végét behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát. A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, háromszögeket – egyet balra, egyet jobbra vágva – készítünk belőle, a tetejükre szezámmagot szórunk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.