Főételek

Spenótos csirkés alagút

Készítette
Papné Nyerges Aranka
 

Hozzávalók

2 őzgerincformához 

60-70 dkg
csirkemellfilé
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
2 db
tojás
1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 330 g)
25 dkg
Mizo trappista sajt
2 evőkanál
liszt
15 dkg
spenót
10 dkg
apróra kockázott bacon

a sütőformához:

szükség szerint
Mizo teavaj
szükség szerint
zsemlemorzsa
40 dkg
szeletelt bacon

Elkészítés

 

A csirkemellet apróra kockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A tojást a tejföllel, a reszelt sajttal és a liszttel elkeverjük, hozzáforgatjuk a húst, a spenótot és a szalonnát.
Kivajazzuk a sütőformákat, zsemlemorzsával körbeszórjuk. A szalonnával kibéleljük, és elrendezzük bennük a húsos masszát. Befedjük a túllógó szalonnával, és előmelegített, 200 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt pirosra sütjük.