Főételek

Spenótos-sonkás-tejfölös-sajtos rakott palacsinta

Készítette
Kresz Edina
 

Hozzávalók

 

kb. 12 db palacsinta tésztájához:

36 dkg
liszt
7,2 dl
Mizo tej
2 db
tojás
ízlés szerint
egy kevés
olaj

a töltelékhez:

1 evőkanál
olaj
1 evőkanál
liszt
2 gerezd
fokhagyma
kevés
Mizo tej
ízlés szerint
cukor
ízlés szerint
30 dkg
spenót (fagyasztott is lehet)

a rétegezéshez:

30 dkg
Mizo tejföl
30 dkg
Mizo trappist sajt
20 dkg
vékonyra szeletelt sonka

Elkészítés

 

Mixerrel összekeverjük a lisztet, a tejet, a tojást, ízesítjük sóval, majd enyhén olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a megpucolt, zúzott fokhagymát, felöntjük kevés tejjel, és hozzáadjuk a spenótot. Ízesítjük kevés cukorral és sóval, majd sűrűre főzzük.
Kapcsos tortaformába rétegezzük a palacsintákat: palacsinta – spenót – palacsinta –tejföl –reszelt sajt – palacsinta – sonka. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.