
Főételek
Spenótos-sonkás-tejfölös-sajtos rakott palacsinta

Hozzávalók
36 dkg
liszt
7,2 dl
Mizo tej
2 db
tojás
ízlés szerint
só
egy kevés
olaj
1 evőkanál
olaj
1 evőkanál
liszt
2 gerezd
fokhagyma
kevés
Mizo tej
ízlés szerint
cukor
ízlés szerint
só
30 dkg
spenót (fagyasztott is lehet)
30 dkg
Mizo tejföl
30 dkg
Mizo trappist sajt
20 dkg
vékonyra szeletelt sonka
Elkészítés
Mixerrel összekeverjük a lisztet, a tejet, a tojást, ízesítjük sóval, majd enyhén olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a megpucolt, zúzott fokhagymát, felöntjük kevés tejjel, és hozzáadjuk a spenótot. Ízesítjük kevés cukorral és sóval, majd sűrűre főzzük.
Kapcsos tortaformába rétegezzük a palacsintákat: palacsinta – spenót – palacsinta –tejföl –reszelt sajt – palacsinta – sonka. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.