
Főételek
Szalonnába csavart csirkemell kapros-tárkonyos túróval és sajttal töltve

Hozzávalók
4 személyre
9 vékony szelet
húsos, füstölt szalonna
9 szelet
csirkemell
20 dkg
Mizo túró
12 dkg
Mizo trappista sajt
ízlés szerint
só
ízlés szerint
frissen őrölt bors
ízlés szerint
aprított kapor
ízlés szerint
morzsolt tárkony
ízlés szerint
főtt rizs
Elkészítés
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a túrót a reszelt sajttal, sózzuk, ízlés szerint kaporral és/vagy tárkonnyal fűszerezzük. A túrós töltelékkel megkenjük a húst, szorosan feltekerjük és 1-1 szelet szalonnába csavarjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a szalonna pirosra, ropogósra sült. Főtt rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.