Főételek

Szalonnába csavart csirkemell kapros-tárkonyos túróval és sajttal töltve

Készítette

 

Hozzávalók

4 személyre 

9 vékony szelet
húsos, füstölt szalonna
9 szelet
csirkemell
20 dkg
Mizo túró
12 dkg
Mizo trappista sajt
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors
ízlés szerint
aprított kapor
ízlés szerint
morzsolt tárkony

a tálaláshoz:

ízlés szerint
főtt rizs

Elkészítés

 

A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a túrót a reszelt sajttal, sózzuk, ízlés szerint kaporral és/vagy tárkonnyal fűszerezzük. A túrós töltelékkel megkenjük a húst, szorosan feltekerjük és 1-1 szelet szalonnába csavarjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a szalonna pirosra, ropogósra sült. Főtt rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.