Főételek

Szalonnás rakott karfiol

Készítette
Papné Nyerges Aranka
 

Hozzávalók

 

1 kisebb
karfiol
ízlés szerint
10 dkg
apróra kockázott Pick bacon
1 db
tojás
1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 330 g)
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
15 dkg
Mizo trappista sajt

a sütőtálhoz:

1 evőkanál
olvasztott Mizo teavaj
kb. 1 evőkanál
zsemlemorzsa

Elkészítés

 

A karfiolt kisebb rózsáira szedve sós vízben megfőzzük. Hőálló sütőtálat kikenünk az olvasztott vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, elrendezzük benne a karfiolt. Rászórjuk a bacon felét. A tojást összekeverjük a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal, a karfiolra öntjük. Rászórjuk a maradék szalonnát, és ráreszeljük a sajtot. Előmelegített, 200 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.