Leves

Tárkonyos harcsaleves

Készítette
Kiss Csaba
 

Hozzávalók

4 személyre 

90 dkg
harcsafilé
10 dkg
Mizo teavaj
1 db
vöröshagyma
kb. 1 liter
víz
ízlés szerint
apróra vágott tárkony
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
1 ek
liszt
1 kis pohár
Mizo tejföl

A tálaláshoz

1 db
citrom

Elkészítés

 

A felcsíkozott harcsát a felhevített vajon megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megpucolt, apró kockákra vágott vöröshagymát, ezzel is pároljuk kicsit. Felöntjük a vízzel, ízesítjük tárkonnyal, sóval, borssal, és puhára főzzük a halat. A lisztből a tejföllel habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Citromkarikával díszítve tálaljuk.