Előételek

Tavaszi vendégváró pite – francia quiche

Készítette
Danyi Andrea
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

15 dkg
liszt
5 dkg
Mizo laktózmentes teavaj
ízlés szerint
1 db
tojássárgája

a töltelékhez:

5 dkg
apróra kockázott bacon
1 csomó
újhagyma
2 dl
Mizo laktózmentes tejföl
4 db
tojás
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
5 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt

Elkészítés

 

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, ízesítjük sóval, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Rövid pihentetés után piteformába nyújtjuk úgy, hogy körben magas peremet hagyunk. Félig megsütjük.
A bacont serpenyőben megpirítjuk, közben az újhagymát felkarikázzuk. A tejfölt alaposan elkeverjük a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szalonnát és a hagymát. A félig megsült tésztára öntjük, ráreszeljük a sajtot, majd a pitét forró sütőben aranybarnára sütjük.
Miután kihűlt, szeletekre vágva kínáljuk.