
Leves
Tejfölös gombaleves

Hozzávalók
4 személyre
50 dkg
csiperke
5 dkg
szárított vargánya
1 fej
vöröshagyma
5 dl
alaplé
ízlés szerint
só
ízlés szerint
őrölt bors
1 evőkanál
Mizo laktózmentes vaj
2 dl
Mizo laktózmentes tejföl
1 evőkanál
étkezési keményítő
ízlés szerint (elhagyható)
petrezselyemzöld
ízlés szerint (elhagyható)
dióolaj
Elkészítés
A csiperkét felaprítjuk, és a vajon pirosra sütjük. Pár darabot kiszedünk, és a tálalásig félretesszük. A zsiradékhoz adjuk az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a vargányát. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a szárított gomba is meg nem puhul. A tejfölhöz keverjük a keményítőt, majd a levesből 1 merőkanálnyit öntünk hozzá, csomómentesre dolgozzuk, és folytonos keverés mellett visszaöntjük a levesbe. Pár percig forraljuk, tányérba szedjük, a félretett gombával és petrezselyemzölddel, dióolajjal meglocsolva tálaljuk.