Előételek

Tejfölös húsos batyu

Készítette
Kovács Bettina
 

Hozzávalók

 

1 csomag
készre nyújtott leveles tészta

a töltelékhez:

1/2 fej
vöröshagyma
2 evőkanál
olaj
10 dkg
apróra kockázott PICK bacon
30 dkg
darált pulykahús
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 150 g)
10 dkg
Mizo Anikó sajt

a tetejére:

1 db
tojás

Elkészítés

 

A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, és a felhevített olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a bacont, a húst, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük. Rákanalazzuk a tejfölt, majd a reszelt sajtot is hozzáadva 2 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát négyzetekre vágjuk, minden tésztalap közepére tölteléket halmozunk. A tésztaszéleket nedves kézzel középre hajtjuk, így jobban összetapadnak. A kész batyukat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.