Főételek

Teljes kiőrlésű quesadillas (mexikói pizza)

Készítette
Kovács Bettina
 

Hozzávalók

8 adaghoz 

a tésztához:

50 dkg
teljes kiőrlésű liszt + kevés a gyúráshoz
2 teáskanál
sütőpor
1 csapott teáskanál
1/2 dl
kókuszolaj vagy olaj
3 dl
víz

a töltelékhez:

15 dkg
sonka
10 dkg
paprika
1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 330 g)
2 evőkanál
morzsolt kukorica
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
15 dkg
Mizo trappista sajt (szeletelt vagy reszelt)

Elkészítés

 

Elkeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a kókuszolajat és a víz felét, majd a maradék vízből annyit adunk hozzá, amennyit felvesz. Lisztezett deszkán kb. 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk – ruganyos tésztát kell kapnunk. 8 egyforma részre osztjuk, és mindegyikből kis korongot formázunk. 30 percig pihentetjük, majd sodrófával 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Száraz serpenyőben 1-2 perc alatt az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is megsütjük.
A töltelékhez a sonkát és a paprikát apróra vágjuk, a tejföllel, a kukoricával alaposan összekeverjük, közben ízesítjük sóval, borssal.
Serpenyőbe teszünk 1 tortillalapot, ráhalmozzuk a töltelék és a sajt 1/4-ét, befedjük egy másik tortillával. Mindkét oldalán 1-1 percig sütjük, ezalatt a sajt kissé megolvad benne. Azonnal tálaljuk és fogyasztjuk.
 
Tipp: úgy is készíthetjük, hogy a tejfölös alap alá is teszünk sajtot, így még finomabb lesz.