Előételek

Töltött gomba

Készítette

 

Hozzávalók

 

4 nagyobb, tölteni való
csiperkegomba
ízlés szerint
20 dkg
Mizo túró
1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 150 g)
1 kisebb
pritaminpaprika
ízlés szerint
ételízesítő
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
10 dkg
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

A gombát megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk, kalapját besózzuk.
Az áttört túrót alaposan összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott paprikával, közben sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük. A gombát tepsire sorakoztatjuk, megtöltjük a tejfölös-paprikás túróval, meghintjük a reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.