Sós sütemények

Töltött kifli

Készítette
Bihari Péterné
 

Hozzávalók

32 db-hoz 

40 dkg
burgonya
ízlés szerint
2,5 dkg
friss élesztő
60 dkg
liszt
10 dkg
Mizo laktózmentes teavaj
1 db
tojás
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
2 dl
Mizo laktózmentes tejföl
20 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
4 db
virsli
ízlés szerint
ketchup vagy mustár
1 db
tojás
10 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt

Elkészítés

 

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és miután langyosra hűlt, összetörjük és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, az élesztős krumplit, fűszerezzük, és ruganyos tésztává gyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, cipókká gömbölyítjük. Az elsőt kerekre nyújtjuk, 8 cikkre szeljük. A virslit és a sajtot kisebb darabokra vágjuk. A tésztacikkeket megkenjük ketchuppal vagy mustárral, mindegyikre virslit és sajtot rakunk, majd feltekerjük. Ugyanígy járunk el a többi tésztával és töltelékkel is. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással. Meghintjük a reszelt sajttal, kelni hagyjuk, végül előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.
 
Tipp: a tetejére reszelt sajt helyett szezámmag is kerülhet.