Desszertek

Túrófánk

Készítette
Kádár-Németh Dezsőné
 

Hozzávalók

 

50 dkg
Mizo túró
1 pohár
Mizo tejföl (150g)
2 db
tojás
1 csipet
2 evőkanál
cukor
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
1 kávéskanál
szódabikarbóna
30 dkg
liszt

a nyújtáshoz:

szükség szerint
liszt

a tálaláshoz:

ízlés szerint
porcukor
ízlés szerint
lekvár

Elkészítés

 

A szódabikarbónát a liszthez keverjük, átszitáljuk és összegyúrjuk a további hozzávalókkal. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és forró olajban mindet kisütjük. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.