Desszertek

Túrós alagút

Készítette

 

Hozzávalók

 

a piskótához:

6 db
tojás
6 evőkanál
cukor
4 evőkanál
liszt
2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
fél csomag
sütőpor (6g)

a krémhez:

20 dkg
Mizo vaj
20 dkg
porcukor
1 csomag
főzős vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
2 dl
Mizo tej
25 dkg
Mizo túró
1 citrom
finomra reszelt héja
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
elhagyható
mazsola

a mázhoz:

6 evőkanál
cukor
2 evőkanál
víz
5 dkg
étcsokoládé
5 dkg
Mizo vaj
3 csapott evőkanál
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

 

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport. Teljesen kihűtjük, majd robotgéppel hozzádolgozzuk a vajat és a porcukrot. Apránként adagolva belekeverjük az áttört túrót, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
A piskótához a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához forgatjuk. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd óvatosan a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát őzgerincformába fektetjük, a kilógó részekből akkora darabot vágunk le, amekkorával majd a tetejét befedhetjük. A piskótával bélelt formát megtöltjük a túrókrémmel, befedjük a levágott tésztával és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A máz hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk és a formából kifordított süteményt bevonjuk vele. Szeletekre vágva tálaljuk.