Desszertek

Túrós-barackos charlotte

Készítette

 

Hozzávalók

30x40 cm-es tepsihez 

a piskótához:

20 dkg
liszt
20 dkg
cukor
4 db
tojás
1 teáskanál
sütőpor
10 evőkanál
víz
8 evőkanál
sárgabaracklekvár

a krémhez:

50 dkg
Mizo túró
4 dl
Mizo tej (2,8%-os)
3–4 evőkanál
cukor
1 csomag
főzős vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
25 dkg
sárgabarack (befőtt is lehet)

Elkészítés

 

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a lisztes masszához forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kicsit kihűtjük, majd megkenjük a baracklekvárral és jó szorosan feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, folpakot teszünk a tetejére – hogy ne bőrösödjön meg a krém – és teljesen kihűtjük. Hozzákeverjük az áttört túrót és a felkockázott barackot.
A piskótát 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd szorosan egymás mellé rakosgatva kibélelünk velük egy félgömb alakú tálat. Belekanalazzuk a túrókrémet, piskótatekercseket fektetünk rá, majd folpakkal befedjük és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a süteményt a tálból tányérra fordítjuk és szeletelve tálaljuk.