Főételek

Túrós csusza szalonnaköntösben

Készítette

 

Hozzávalók

 

50 dkg
vékonyra szeletelt húsos, füstölt szalonna
45 dkg
Mizo túró
15 dkg
Mizo tejföl
25 dkg
csuszatészta
ízlés szerint

Elkészítés

 

A tésztát a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, leszűrjük.
A túrót a tejföllel és a sóval összedolgozzuk, majd a tésztával összekeverve serpenyőben megpirítjuk. Az őzgerincformát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy a szeletek mindkét oldalon túllógjanak a formán. Beleöntjük a túrós tésztát. A szalonnák végeit a tésztára hajtjuk, és az ételt 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd a formából óvatosan sütőpapírral bélelttepsire fordítjuk, és addig pirítjuk, amíg a szalonna piros, ropogós nem lesz. Köretként vagy magában tálaljuk.