Desszertek

Túrós-kapros fonott kalács

Készítette

 

Hozzávalók

 

45 dkg
liszt
2 dl
langyos Mizo tej (2,8%-os)
2,5 dkg
friss élesztő
5 dkg
Mizo vaj
1 db
tojás
2 evőkanál
cukor
1 csipet
szükség szerint
liszt
45 dkg
Mizo túró
10 dkg
Mizo vaj
15 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
ízlés szerint
ízlés szerint
apróra vágott kapor
1 db
tojás

a tetejére:

1 db
tojás

Elkészítés

 

A tejhez adunk 1 kávéskanál cukrot és az elmorzsolt élesztőt, felfuttatjuk, félretesszük. A tészta hozzávalóihoz adjuk az élesztős tejet és lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát 3 egyforma részre osztjuk, lisztezett felületen mindegyiket kinyújtjuk és megkenjük a töltelék 1/3-ával. Mindhármat feltekerjük, összefonjuk, 30 percig kelesztjük. A kalácsot tetszőleges formába tesszük, a tetejét az enyhén felvert tojással megkenjük és180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.