Desszertek

Túrós-mascarponés torta eperlekvárral

Készítette

 

Hozzávalók

26 cm-es kapcsos tortaformához 

a piskótához:

2 db
tojás
2 evőkanál
víz
4 dkg
liszt
4 dkg
kukoricakeményítő
fél csomag
sütőpor (6g)
1 csipet
10 dkg
cukor
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)

a krémhez:

50 dkg
Mizo túró
25 dkg
mascarpone
4 dl
Mizo tej (2,8%-os)
3-4 evőkanál
cukor
1 csomag
főzős vaníliapuding (4 dkg)

az epermázhoz:

25 dkg
fagyasztott eper
3 db
zselatinlap
3 evőkanál
víz

továbbá:

3-4 evőkanál
eperlekvár

Elkészítés

 

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a kétféle cukorral – robotgép segítségével – fehéredésig keverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kukoricakeményítővel. Felváltva adagolva óvatosan a cukros masszába forgatjuk a lisztes elegyet és a fehérjehabot. A sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 20–25 percig sütjük. (Tűpróba!) Pár percig a formában, majd onnan rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingport a tejjel és a cukorral folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük, teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a villával áttört túrót.
A mázhoz a fagyasztott epret félig kiengedjük. A zselatint a vízbe áztatjuk, majd langyosra melegítjük. Az epret leturmixoljuk, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kicsit kihűlni.
A piskótát visszatesszük a tortaformába, megkenjük az eperlekvárral, ráöntjük a túrókrémet, és óvatosan rácsorgatjuk az epres zselatint. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap felszeletelve tálaljuk.