Főételek

Túrós-sajtos hús

Készítette
Bihari Péterné
 

Hozzávalók

 

3 db
pulykamellszelet
ízlés szerint
csirkés ételízesítő

a töltelékhez:

6 szelet
Mizo trappista sajt
20 dkg
rögös túró
1 db
póréhagyma
1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 150 g)
ízlés szerint

a panírozáshoz:

szükség szerint
liszt
2 db
tojás
szükség szerint
zsemlemorzsa

a sütéshez:

szükség szerint
olaj

a tálaláshoz:

ízlés szerint
franciasaláta

Elkészítés

 

A húst klopfoljuk, megszórjuk az ételízesítővel. Rárakjuk a sajtot.
A túrót összekeverjük az apróra vágott póréhagymával, a tejföllel, ízesítjük sóval. A sajtra adagoljuk, majd feltekerjük. Hústűvel összetűzzük, hogy ne tudjon szétnyílni. A szokott módon lisztbe, enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban megsütjük, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.
Franciasalátával tálaljuk.