Desszertek

Túrós zserbó

Készítette

 

Hozzávalók

 

50 dkg
liszt
20 dkg
cukor
10 dkg
Mizo vaj
1,5 kávéskanál
sütőpor
2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
7 evőkanál
Mizo tejföl
2 db
tojás
15 dkg
liszt
8 dkg
cukor
4 dkg
Mizo vaj
1/2 kávéskanál
sütőpor
2 evőkanál
Mizo tejföl
szükség szerint
liszt
75 dkg
Mizo túró
25 dkg
cukor
3 db
tojás
3 evőkanál
Mizo tejföl
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
2 evőkanál
búzadara
ízlés szerint
baracklekvár
kb. 15 dkg
darált dió
12 dkg
étcsokoládé
1 dkg
Mizo vaj

Elkészítés

 

A barna laphoz a sütőporos lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzágyúrjuk a többi alapanyagot, és letakarva 1 órára hűtőbe tesszük. A fehér lapnál ugyanígy járunk el.
A túrót botmixerrel pürésítjük, hozzádolgozzuk a kétféle cukrot, a tejfölt és a tojássárgáját, belekeverjük a búzadarát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a túrós krémhez forgatjuk.
A fehér tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával több helyen megszurkáljuk, majd vékonyan megkenjük lekvárral és megszórjuk a dió felével. A barna tészta felét lisztezett felületen kinyújtjuk, megszurkáljuk és a lekváros-diós tésztára fektetjük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a maradék dióval és ráöntjük a túrókrémet. A maradék barna tésztát kinyújtjuk, a túrókrémre tesszük, megszurkáljuk és a süteményt 180 fokon kb. 55 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A felaprított csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, megkenjük vele a süteményt. A máz dermedése után szeleteljük és tálaljuk.