Leves

Vásárhelyi batyuleves

Készítette

 

Hozzávalók

4 személyre 

2 db
sárgarépa
2 db
petrezselyemgyökér
1 kisebb
zellergumó
ízlés szerint
aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors

a tésztához:

2 db
tojás
25 dkg
liszt
1 csipet
ízlés szerint
víz

a nyújtáshoz:

szükség szerint
liszt

a töltelékhez:

15 dkg
Mizo túró
1 db
tojás
ízlés szerint
brindza
ízlés szerint
zsír
ízlés szerint
frissen őrölt bors

a tálaláshoz:

ízlés szerint
őrölt pirospaprika
ízlés szerint
Mizo tejföl

Elkészítés

 

A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, sóval, borssal ízesítve kis lángon levest főzünk belőlük.
A töltelékhez összedolgozzuk a túrót, a tojást és a brindzát.
A tojásból a liszttel, a sóval és annyi vízzel, hogy gyúrható legyen, tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, zsírral megkenjük és borssal megszórjuk. Elfelezzük, az egyik feléből 5x5 cm-es darabokat vágunk, és mindet megtöltjük a töltelékkel. A négy szélüknél összefogva megcsavarjuk, kis batyukat készítünk. A másik tésztadarabot felcsavarjuk, kb. 15 cm-es darabokat vágunk belőle, mindet megtekerjük és csomót kötünk rájuk. A tésztákat a kész levesbe tesszük, további 20 percig együtt főzzük, majd őrölt pirospaprikával megszórva, tejföllel tálaljuk.