23. Csontváry Kosztka Tivadar: Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban

1907

23. Csontváry Kosztka Tivadar: Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban

1907

A csodaszarvas a magyarságot övező történelem, az újjászületés, a megújulás és a Nap jelképe, mint Isten által küldött mitikus vezérállat. Csontváry Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban című festményén a cédrus szintén a magyar őstörténet szimbólumaként jelenik meg. Csontváry idejében népszerű elképzelés volt, hogy a magyarok őshazája a Közel-Keleten van, így az ezeréves cédrusokat gyakran kapcsolták össze az ezeréves magyarság történetével. A fa háromszög alakú lombja a szentháromságot, vastag törzse az erőt, a törzs két része az életet és halált, a férfit és a nőt jelképezi. A fa körül rituális táncot járó hófehér ruhás lányok és az őket körülvevő lovasok felidézhetik a csodaszarvas mondájának egy-egy jelenetét, vagy a cédrus két erős, összefonódó törzse a honalapítók, Hunor és Magyar egységét.

MIZO LATTE MACCHIATO

MIZO LATTE MACCHIATO

Egy kávékülönlegesség, amelyben a minőségi tejen van a hangsúly. A Mizo Coffee Selection új tagját Mizo laktózmentes tejből és koffeinmentes kávéból alkottuk meg, édesítőszerekkel ízesítve.

A Mizo Latte Macchiato egy tökéletes, koffeinmentes tejeskávé mindazoknak, akik könnyed kávékülönlegességgel szeretnék magukat kényeztetni a nap bármely szakában!