Desszertek
4 emeletes túrómennyország
Összetevők
26 cm-es kapcsos tortaformához
25 dkg
darált keksz
5 dkg
olvasztott Mizo vaj
5,5 dl
Mizo tej
5 evőkanál
porcukor
2 csomag
vaníliás cukor (2x10 g)
4 dl
hideg habtejszín
25 dkg
Mizo túró
2 csomag
főzés nélküli vaníliaízű krémpor
25 dkg
gesztenyemassza
Elkészítés:
Kevés kekszet a tortaformába szórunk, hogy ne ragadjon bele az alap. A többit összedolgozzuk a vajjal, 2 evőkanál porcukorral és annyi tejjel, hogy gyúrható masszát kapjunk.
A túrót villával áttörjük, majd 1 csomag vaníliás cukorral és 2 evőkanál porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, a túrókrémbe forgatjuk, és a kekszes alapra simítjuk. 5 dl tejben elkeverjük a maradék vaníliás cukrot és a krémport. Gépi habverővel kemény habbá verjük, és a túrós rétegre öntjük. A maradék tejszínből 1 evőkanál porcukorral szintén kemény habot készítünk, ezzel díszítjük a torta tetejét. Ráreszeljük a gesztenyemasszát, és 3–4 órára hűtőbe tesszük. Lekapcsoljuk és eltávolítjuk a tortakarikát, és tálaljuk a desszertet.