Desszertek

Alj nélküli túrós lepény

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők


50 dkg
Mizo laktózmentes túró
1 pohár
Mizo laktózmentes tejföl (150 g)
2 db
tojás
5 evőkanál
cukor
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
1/2 csomag
sütőpor (6 g)
2,5 evőkanál
gríz
elhagyható
mazsola
ízlés szerint
zsemlemorzsa
ízlés szerint
lekvár vagy friss gyümölcs

Elkészítés:

 

 180 fokra melegítjük a sütőt. A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük. A tepsi alját zsemlemorzsával megszórjuk, majd beleöntjük az elkészített masszát – ízlés szerint mazsolával is gazdagíthatjuk –, és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Lekvárral vagy friss gyümölccsel tálaljuk.