Desszertek

Almás túrópalacsinta

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők


50 dkg
Mizo laktózmentes túró
10 dkg
Mizo laktózmentes vaj
3
tojás
3
közepes alma
4 dl
Mizo laktózmentes tej
30 dkg
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
1-2 evőkanál
vaníliás cukor
2 dl
ásványvíz

a sütéshez

kevés
olaj

a tálaláshoz

ízlés szerint
idény gyümölcs vagy befőtt
150 g
Mizo laktózmentes gyümölcsdarabos joghurt
ízlés szerint
porcukor

Elkészítés:

 

A túrót villával áttörjük, a vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kicsit hűlni. Az almát meghámozzuk.
A túróhoz keverjük a vajat, a tojássárgáját, a tejet, és belereszeljük az almát. Belevegyítjük a sütőporral, sóval és cukorral összeforgatott lisztet, lazítjuk az ásványvízzel. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Olajozott serpenyőben a hagyományostól kissé vastagabb palacsintákat sütünk. 
Négyrét hajtva, idénygyümölccsel és gyümölcsös joghurttal tálaljuk, de porcukorral meghintve, önmagában is finom.