Desszertek

Bögrés kávés túrókocka

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

30x22 cm-es tepsihez, 2,5 dl-es bögrével mérve

2 bögre
liszt
1 bögre
cukor
1 csomag
sütőpor (12 g)
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
2,5 dl
Mizo Coffee Selection Espresso kávé
1 dl
olaj
2 db
tojás

a túrókrémhez:

5 dl
Mizo tej
45 dkg
Mizo túró
10 dkg
szoba-hőmérsékletű Mizo vaj
2 csomag
főzős vaníliaízű pudingpor (2x4 dkg)
1 evőkanál
rum

a tetejére:

ízlés szerint
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével a felsorolás sorrendjében csomómentesre keverjük. A felét a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A maradék tésztához keverjük a kakaóport és ezt is a tepsibe öntjük. Villával vagy hústűvel belekeverünk, hogy a barna és a fehér rész márványos legyen. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. (Tűpróba!)
A túrókrémhez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, belekeverjük a vajat. Csomómentesre keverjük, teljesen kihűtjük, majd hozzávegyítjük az áttört túrót és a rumot. Habverővel krémesre kavarjuk és a kihűlt piskótára öntjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk és szeletekre vágva tálaljuk.