Desszertek

Borzas túrós

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

25 × 25 cm-es tepsihez

30 dkg
liszt
25 dkg
Mizo márkázott vaj
4 evőkanál
kakaó
10-12 dkg
porcukor
1/2 csomag
sütőpor (6 g)
1db
tojássárgája
1db
tojás

a töltelékhez:

50 dkg
Mizo túró
20-25 dkg
porcukor
1/2 csomag
vaníliás cukor (5 g)
3 db
tojássárgája
4 db
tojásfehérje

a tálaláshoz:

elhagyható
porcukor

Elkészítés:

 

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral, a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd az egész tojással és a tojássárgájával összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk, és folpakba csomagolva legalább 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
A töltelékhez összedolgozzuk a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékhez forgatjuk.
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük, rákenjük a tölteléket, majd ráreszeljük a tészta másik felét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk. Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük.