Desszertek

Citromos kukoricadara-torta

Készítette:
Nagy Anna

Összetevők


15 dkg
kukoricadara
5 dkg
Mizo teavaj
6–7 dl
Mizo tej (2,8%-os)
10 dkg
cukor
1 teáskanál
vaníliakivonat
1 db
citrom reszelt héja és kifacsart leve
3 db
tojás
1 csipet

a sütőformához:

szükség szerint
Mizo teavaj

a tálaláshoz:


friss gyümölcs vagy lekvár

Elkészítés:

 

A kukoricadarát a vajon kissé megpirítjuk – így intenzívebb ízt kapunk – majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliakivonatot, a citrom héját és levét. Folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, és a kukoricamasszához dolgozzuk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verve szintén a darás masszához forgatjuk, majd az egészet vajjal kikent, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, szeletekre vágva, friss gyümölccsel vagy lekvárral tálaljuk.