Desszertek
Glutén- és laktózmentes tápiókadesszert
Összetevők
Hozzávalók 4 pohárhoz
2 doboz
Mizo Coffee Selection laktózmentes cappuccino
8,25 dkg
tápiókagyöngy
ízlés
cukor
1 csomag
gluténmentes, csokoládéízű pudingpor
5 dl
Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
ízlés szerint
bogyós gyümölcs
ízlés szerint
ehető virág
Elkészítés:
A kávés réteghez a kapucsínót felmelegítjük, beletesszük a tápiókagyöngyöt, és időnként megkeverve, lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzzük. Ha már majdnem teljesen kész, ízlés szerint cukorral édesítjük.
A csokoládés réteghez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük.
A poharak aljába előbb a tápiókapudingból kanalazunk, majd a csokoládés réteg következik. Jól behűtve, bogyós gyümölcsökkel, ehető virágokkal díszítve tálaljuk.