Desszertek

Glutén- és laktózmentes tápiókadesszert

Készítette:
Pere Gabriella
Budapest

Összetevők

Hozzávalók 4 pohárhoz

2 doboz
Mizo Coffee Selection laktózmentes cappuccino
8,25 dkg
tápiókagyöngy
ízlés
cukor

a csokoládépudinghoz:

1 csomag
gluténmentes, csokoládéízű pudingpor
5 dl
Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)

a tálaláshoz:

ízlés szerint
bogyós gyümölcs
ízlés szerint
ehető virág

Elkészítés:

 

A kávés réteghez a kapucsínót felmelegítjük, beletesszük a tápiókagyöngyöt, és időnként megkeverve, lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzzük. Ha már majdnem teljesen kész, ízlés szerint cukorral édesítjük.
A csokoládés réteghez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük.
A poharak aljába előbb a tápiókapudingból kanalazunk, majd a csokoládés réteg következik. Jól behűtve, bogyós gyümölcsökkel, ehető virágokkal díszítve tálaljuk.