Desszertek

Házi krémes

Készítette:
Szabó Szilvia

Összetevők


25 dkg
liszt
15 dkg
Mizo teavaj
1 db
tojás
1 csipet
1 dl
Mizo tejföl (20%-os)
1 evőkanál
ecet

a tepsihez:

szükség szerint
Mizo teavaj
szükség szerint
liszt

a krémhez:

8 db
tojás
30 dkg
cukor
4 csomag
vaníliaízű pudingpor (4×4 dkg)
1 l
Mizo tej (2,8%-os)

a tálaláshoz:

ízlés szerint
porcukor

Elkészítés:

 

A lisztet a vajjal, a tojással, a sóval, a tejföllel és az ecettel alaposan összedolgozzuk – a tejfölt ajánlatos nem egyszerre beletenni, mert a liszttől függ, hogy mennyire van szükség. A tésztát 2 egyforma részre osztjuk, mindkettőből vékony lapot nyújtunk, és tepsi vajazott, lisztezett hátoldalán megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük. A pudingport elkeverjük 2 dl tejben a maradék cukorral és a tojássárgájával. A megmaradt tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporos tejet, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük – kicsit csomós lehet, de nem kell megijedni, mert folyamatos keverés mellett a csomók eltűnnek. A forró krémbe forgatjuk a fehérjehabot, és még melegen a két lap közé töltjük. Miután kihűlt, felkockázzuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.