Desszertek
KLASSZIKUS MÉZESKALÁCS FIGURÁK, AMIK MINDENKIT MEGMOSOLYOGTATNAK
Összetevők
75 dkg
finomliszt
35 dkg
porcukor
0,5 ek
szódabikarbóna
0,5 ek
fahéj
1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg
margarin
4 db
tojás
5 ek
méz
0,5 dl
Mizo tej
1 db
tojás (kenéshez)
Elkészítés:
Nincs is annál karácsonyibb, mint mikor sülő mézeskalács illata lengi be az otthonunkat! Nem véletlenül klasszikus ez a finomság. Amikor pedig elkészültek, szuper program mókásabbnál mókásabb mintákkal kifesteni őket!
A lisztet keverjük össze egy tálban a porcukorral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a picit megolvasztott margarint. Ezt követően keverjük bele a 4 tojást és a mézet is. Egy kis tej hozzáadásával segítsük, hogy összeálljon a tészta.
A tésztát fél órát pihentessük alufóliába csomagolva. Ezután jöhet a nyújtás: kb. 3 mm vastagra kell nyújtani, de nyugodtan lehet vékonyabbra is. Szaggassuk ki kedvünk szerint mindenféle mókás sütikiszúróval. Végül kenjük meg a felvert tojással, és süssük szép világosbarnára.
Az elkészült mézeskalácsokat pedig, akár a gyerekekkel együtt, kidíszíthetjük, ahogy szeretnénk, itt nincsenek szabályok. Durcás mézeskalács? Vagy nevetőfejes szarvas? Jöhet bármi, amit csak kitalálunk!