Desszertek

Körtés-túrós kevert sütemény

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez, 15 szelethez

25 dkg
Mizo laktózmentes túró
12 dkg
nyírfacukor
10 dkg
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg
fehér tönkölyliszt
10 dkg
Mizo laktózmentes natúr joghurt
10 dkg
Mizo laktózmentes vaj
3 egész
tojás
1 csomag (12 g)
sütőpor
1 egész
vanília rúd
3
nagyobb, érett körte (tisztítva mérve kb. 45 dkg)
fél
citrom leve
1 csipet

Elkészítés:

 

A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Belekeverjük a natúr joghurtot, a szitán áttört túrót, valamint a vaníliarúd kikapart magjait. Továbbra is a kézi mixert használva beledolgozzuk a sütőporral és sóval elvegyített liszteket. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 
A körte magházát kivájjuk, a gyümölcshúst felszeleteljük, meglocsoljuk a citromlével, majd elosztjuk a tésztán. 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 30 perc alatt megsütjük, 10 perc után a hőfokot 180 fokra mérsékeljük. Miután kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.