Desszertek

Laktózmentes sült túrógombóc

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

35-40 gombóchoz

50 dkg
Mizo laktózmentes túró
3
tojás
2 evőkanál
porcukor
1/2
vaníliarúd
1
kezeletlen narancs héja
15 dkg
búzadara
1 csipet
3 dl
Mizo laktózmentes joghurt
1
tojás
2 evőkanál
porcukor
1/2
vaníliarúd

a sütéshez a tálaláshoz

3 dl
Mizo laktózmentes tejföl
2 evőkanál
porcukor

Elkészítés:

 

A tojást kézi mixer segítségével kikeverjük a porcukorral, a vanília kikapart magjaival, a finomra reszelt narancshéjjal, a sóval, majd hozzáadjuk a túrót. A masszába szórjuk a búzadarát, ezt is beledolgozzuk, és lefedve hűtőben pihentetjük 3-4 órát. Az öntet hozzávalóit simára keverjük. Kb. 30 cm-es vagy 2 kisebb, 16 cm átmérőjű tűzálló tálat vastagon kivajazunk. A túrós tésztából nedves kézzel diónyi gombócokat gömbölyítünk, és sorban elhelyezzük a sütőformá(k)ban, végül meglocsoljuk az öntettel. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral édesített tejföllel tálaljuk.