Desszertek

Mákos kocka

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

25 × 35 cm-es tepsihez

25 dkg
Mizo vaj
12 dkg
cukor
40 dkg
liszt
1 db
citrom leve és héja
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
1 csomag
sütőpor (12 g)
1 db
tojássárgája
1 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
1 csipet

a töltelékhez:

40 dkg
darált mák
40 dkg
reszelt alma
1 db
citrom reszelt héja
20 dkg
porcukor
1 dl
forró Mizo tej (2,8%-os)
ízlés szerint
őrölt fahéj

a forma kenéséhez:

kevés
Mizo vaj

a tészta kenéséhez:

1 db
felvert tojásfehérje

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk. Mindkét cipót tepsi méretűre nyújtjuk, az egyik lapot a kivajazott tepsibe fektetjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztára simítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. Megkenjük a felvert tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. Kockára vágva tálaljuk.