
Desszertek
Mindenki kedvence: a klasszikus linzer

Összetevők
20 dkg
Mizo vaj (hideg)
30 dkg
liszt
10 dkg
porcukor
1 csipet
vanília
1 db
tojássárgája
1 ek
hideg víz
20 dkg
baracklekvár
ízlés szerint
porcukor
Elkészítés:
Ha azt szeretnéd, hogy a linzerből maradjon húsvétra is, egyből készíts dupla vagy tripla adagot nyugodtan, mert titokban úgyis mindenki rá fog járni a sütis dobozra. A linzersütés amúgy remek ürügy arra, hogy beszerezhess pár új cuki sütikiszúrót.
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgép segítségével dolgozzuk össze. Kezdjük a lisztet és a felkockázott hideg vajat összemorzsolni, majd ehhez adjuk a többi alapanyagot. Csomagoljuk fóliába, és tegyük 1-2 órára a hűtőbe dermedni, hogy jól nyújtható legyen.
A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk vékonyra, szaggassuk ki, és tegyük a formákat sütőpapírral bélelt tepsire. Érdemes minden második formából egy kis karikát is kivágni. 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt süssük készre. Óvatosan, ne barnuljanak meg a kekszek! Néhány percig hagyjuk a kisült linzereket a tepsin hűlni, majd keressünk mindegyiknek egy párt, és töltsük be lekvárral. Porcukorral megszórva tálaljuk. Vagy dugjuk el egy jól záródó dobozban.