Desszertek

Sacher-kocka

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

2,5 dl-es bögrével mérve, 35 × 25 cm-es tepsihez

2 bögre
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
1 bögre
cukor
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
1 csipet
2 db
tojás
8 dkg
olvasztott étcsokoládé
2 dl
Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
1 dl
napraforgóolaj
2 dkg
Mizo laktózmentes vaj
ízlés szerint
sárgabaracklekvár

a tetejére:

10 dkg
étcsokoládé
1 dkg
Mizo teavaj

a díszítéshez:

ízlés szerint
tisztított pisztácia
(elhagyható)
tejszínhab

Elkészítés:

 

A lisztbe szitáljuk a sütőport meg a kakaót, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a tojást, és fakanállal alaposan összeforgatjuk. Apránként, állandó keverés mellett a tejet és a csokoládét, végül az olajat is beledolgozzuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. (Tűpróba!) A tésztát a félig nyitott sütőben hagyjuk kihűlni. Ezután félbevágjuk, és a két lap közé lekvárt kenünk. Legalább 1 órát pihentetjük.
Vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajat és az étcsokoládét, a sütemény tetejére csorgatjuk, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Kockára vágva, ízlés szerint tejszínhabbal vagy pisztáciával díszítve tálaljuk.