
Desszertek
Somlói galuska

Összetevők
3 evőkanál
liszt
20 dkg
diótöltelék
1 csomag
sütőpor (12 g)
6 db
tojás
3 evőkanál
porcukor
2 evőkanál
cukor
2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
20 dkg
étcsokoládé
2 dl
Mizo főzőtejszín (20%-os)
ízlés szerint
rumaroma (elhagyható)
2 csomag
vaníliaízű pudingpor (2×4 dkg)
2 evőkanál
cukor
1 liter
Mizo UHT tej (1,5%-os)
tejszínhab
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a diótöltelékkel és a sütőporral. A tojásfehérjét a kétféle cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a száraz keveréket, és robotgéppel összedolgozzuk. A felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A másik felében elkeverjük a kakaót, a világos masszára öntjük, és evőkanállal egymásba húzkodjuk a kétféle tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésmódban 25 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk.
A főzőtejszínt felhevítjük – épp csak bugyogjon –, és az összetördelt csokoládéra öntjük. Homogén állagúra keverjük, ízlés szerint rumaromával ízesítjük.
A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon pudingot főzünk.
Tálalótálba kockázunk kevés tésztát, majd öntetet és pudingot kanalazunk rá. A rétegezést addig ismételjük, amíg minden alapanyag el nem fogy. Tejszínhabbal megkoronázva tálaljuk.