
Desszertek
Szicíliai narancsos sajttorta

Összetevők
Hozzávalók 28 cm-es pitesütőtálhoz
20 dkg
laktózmentes keksz
4 dkg
Mizo laktózmentes vaj olvasztva
ízlés szerint
Mizo laktózmentes vaj
35 dkg
Mizo laktózmentes túró
1 db
bionarancs reszelt héja
4 dkg
étkezési keményítő
6-8 dkg
cukor
6 db
tojás
1 teáskanál
vanília kivonat
ízlés szerint
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük. A pitesütőformát kivajazzuk.
A kekszet összetörjük, hozzádolgozzuk a vajat, majd a sütőforma aljába és szélére nyomkodjuk. A túrót elkeverjük a cukorral, a narancshéjjal, a keményítővel és a vaníliakivonattal. Egyenként belevegyítjük a tojásokat, mindegyikkel jól eldolgozva a krémet. A masszát a kekszes alapra öntjük, és kb. 25 percig sütjük. Miután elkészült és szoba-hőmérsékletűre hűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.