Előételek

Házi készítésű fűszervajak

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

Hozzávalók 3 rúdhoz

10 dkg
szobahőmérsékletű Mizo laktózmentes vaj
2 gerezd
zúzott fokhagyma
1/2 evőkanál
aprított rozmaring
1/2 evőkanál
aprított petrezselyemzöld
1/2 evőkanál
aprított kakkukfű
1/2 evőkanál
aprított metélőhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bor

az aszalt paradicsomoshoz:

10 dkg
szobahőmérsékletű Mizo laktózmentes vaj
1 gerezd
zúzott fokhagyma
2 evőkanál
olajos aszalt paradicsom apróra vágva
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors

a citromos-koriandereshez:

10 dkg
szobahőmérsékletű Mizo laktózmentes vaj
1 gerezd
zúzott fokhagyma
1 evőkanál
aprított korianderzöld
1 evőkanál
reszelt limehéj
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors

Elkészítés:

 

A hozzávalókat külön-külön alaposan kikeverjük. Mindhárom masszát fóliába csomagoljuk, rudakat formázunk belőlük. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezalatt a vaj visszadermed. Szeletelve tálaljuk, szendvicsekhez, sültekhez kiváló kísérő.