
Előételek
Laktózmentes, kapros tzatziki teljes kiőrlésű pirítóssal

Összetevők
4 személyre
3
uborka
2 kis pohár
Mizo laktózmentes joghurt
1 pohár
Mizo laktózmentes tejföl (20%-os)
1 csomag
friss kapor
ízlés szerint
só
ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 evőkanál
frissen facsart citromlé
1 evőkanál
olívaolaj
5 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
teljes kiőrlésű kenyérszeletek
Elkészítés:
Az uborkát tökgyalun lereszeljük, alaposan besózzuk, és félretesszük.
A joghurtot meg a tejfölt összevegyítjük, sózzuk, borsozzuk, belepréseljük a fokhagymát, majd belekeverjük a citromlevet és az apróra metélt kaprot is. Az uborkát alaposan kinyomkodjuk, és ezt is az öntetbe forgatjuk.
A tzatzikit tálalás előtt olívaolajjal finoman meglocsoljuk, és a megpirított kenyérszeletekkel kínáljuk.