![](/files/fd/86/fd8640c4f990007707ffce29571554db.jpg)
Előételek
Tavaszi vendégváró pite – francia quiche
![](/files/cb/27/cb270f1a794421e0dabe90b9943b06d1.png)
Összetevők
15 dkg
liszt
5 dkg
Mizo laktózmentes teavaj
ízlés szerint
só
1 db
tojássárgája
5 dkg
apróra kockázott bacon
1 csomó
újhagyma
2 dl
Mizo laktózmentes tejföl
4 db
tojás
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
só
5 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, ízesítjük sóval, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Rövid pihentetés után piteformába nyújtjuk úgy, hogy körben magas peremet hagyunk. Félig megsütjük.
A bacont serpenyőben megpirítjuk, közben az újhagymát felkarikázzuk. A tejfölt alaposan elkeverjük a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szalonnát és a hagymát. A félig megsült tésztára öntjük, ráreszeljük a sajtot, majd a pitét forró sütőben aranybarnára sütjük.
Miután kihűlt, szeletekre vágva kínáljuk.