Főételek

Fokhagymás túróval töltött pulyka robbantott krumplival

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

4 személyre

4 db
nagy krumpli
10 dkg
Mizo laktózmentes vaj
10 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
2 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
íz
őrölt bors
1 csokor
petrezselyem zöld

a húshoz

1 kg
pulykamell
25 dkg
Mizo laktózmentes túró
15 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
2 evőkanál
szárított majoránna
2 evőkanál
szárított oregánó
2 evőkanál
szárított bazsalikom
2-3 gerezd
fokhagyma
1 egész
tojás
2 dl
sűrű paradicsomlé
1 kis doboz (14 dkg)
paradicsompüré
1 evőkanál
méz
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors

a tetejére

Elkészítés:

 

A krumplit jól megmossuk, és héjában puhára főzzük.
A túróhoz keverjük a zöldfűszerek felét, a tojást, a reszelt sajtot és a reszelt fokhagyma felét. A húst megmossuk, és lapjában több helyen zsebet vágunk bele. A paradicsompüréhez keverjük a maradék zöldfűszert, a reszelt fokhagyma másik felét, sózzuk, borsozzuk. A túrókrémet a hús zsebeibe töltjük, minden rétegre 1 teáskanál paradicsompürét teszünk. A maradék fűszeres pürét a mézzel együtt a paradicsomléhez keverjük, és a húsra öntjük. Megszórjuk sajttal, és lefedve, 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
A krumplit tűzálló tálba tesszük, krumplinyomóval szétnyomjuk. A vajat, a reszelt fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, és minden krumplira bőségesen kenünk belőle. Megszórjuk a reszelt sajttal. Amikor a hús kb. 25 perce sül, a fedelet eltávolítjuk róla, és a sütőbe tesszük a krumplit is. Együtt még kb. 15 percig pirítjuk, majd a krumplit a felszeletelt hússal tálaljuk.